2 st | Gul lök |
2 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 tsk | Curry |
500 g | Krossade tomater |
2 tsk | Sambal oelek |
450 g | Nötfilé |
1. Putsa och skär köttet i tärningar.
2. Bryn det i smör, eventuellt i omgångar i en stekpanna.
3. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en grvta.
4. Skala och skiva löken.
5. Bryn den lätt i resten av smöret i stekpannan. Lägg ner i grytan.
6. Häll på tomater och koka upp.
7. Smaksätt med pressad vitlök, salt, curry och sambal oelek.
8. Lägg på lock och sjud köttet 20-30 minuter under lock tills det är mört. Smaka av till lämplig styrka.
9. Bjud ris till. Förbered 3-5 olika tillbehör (kokt basmatiris, rostade kokosflingor, ananas i bitar, bananer i skivor, russin, jordnötter, mango chutney) och servera dem i små skålar vid sidan om.