3 st | Banan |
2 st | Gul lök |
1 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
2 dl | Grönsaksbuljong |
2 dl | Grädde |
1 krm | Svartpeppar |
0.5 krm | Kajennpeppar |
0.5 g | Saffran |
500 g | Grytbitar av nöt |
1. Putsa till köttbitarna så att de blir jämna i storleken.
2. Bryn dem i en stekpanna med smör i omgångar och lägg över i en stekgryta.
3. Skala och skiva löken. Fräs löken och lägg över i grytan.
4. Salta, peppra och späd med buljong.
5. Koka på låg värme ungefär 30 minuter.
6. Stöt saffran och rör ner den i grytan tillsammans med grädden.
7. Krydda med kajennpeppar. Koka grytan ytterligare 15 minuter.
8. Lägg i skalad, skivad banan och låt den bli varm. Servera med kokt ris och grönsallad.