Indisk köttgryta

Indisk köttgryta recept
3 st Banan
2 st Gul lök
1 msk Smör
1 tsk Salt
2 dl Grönsaksbuljong
2 dl Grädde
1 krm Svartpeppar
0.5 krm Kajennpeppar
0.5 g Saffran
500 g Grytbitar av nöt

1. Putsa till köttbitarna så att de blir jämna i storleken.
2. Bryn dem i en stekpanna med smör i omgångar och lägg över i en stekgryta.
3. Skala och skiva löken. Fräs löken och lägg över i grytan.
4. Salta, peppra och späd med buljong.
5. Koka på låg värme ungefär 30 minuter.
6. Stöt saffran och rör ner den i grytan tillsammans med grädden.
7. Krydda med kajennpeppar. Koka grytan ytterligare 15 minuter.
8. Lägg i skalad, skivad banan och låt den bli varm. Servera med kokt ris och grönsallad.


Kommenterar för receptet "Indisk köttgryta"





(kommer inte att synas)