400 g | Broccoli |
1 dl | Crème fraiche |
1 tsk | Salt |
0.5 dl | Vitt vin |
3 dl | Ost riven |
1 krm | Kajennpeppar |
400 g | Romanesco |
500 g | Passerade tomater |
1. Skölj och bryt romanesco och broccoli i buketter och skär den grova stocken i mindre bitar om färsk används.
2. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten i en kastrull ungefär 5 minuter.
3. Djupfrysta grönsaker kokas enligt anvisning på förpackningen.
4. Låt rinna av och lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
5. Rör ihop tomater, crème fraiche, vin, salt och peppar.
6. Fördela såsen över grönsakerna och strö på osten.
7. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ungefär 15 minuter.
8. Gratängen är god som tillbehör till kött, fisk eller fågel eller som ensamrätt med sprödvarmt bröd.