Italiensk kalvgryta

Italiensk kalvgryta recept
5 st Bacon
250 g Gröna ärter
4 st Morot
1 msk Smör
2 msk Vetemjöl
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
450 g Krossade tomater
9 st Steklök
450 g Kalvkött benfri

1. Putsa och skär köttet i strimlor.
2. Pudra över salt- och pepparkryddat vetemjöl.
3. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smör.
4. Bryn köttet hastigt, eventuellt i omgångar, och lägg det i lämplig serveringsgryta.
5. Skala lök och morötter.
6. Tärna morötterna. Fräs dem efter köttet i nytt matfett på svag värme.
7. Lägg lök och morötter i köttgrytan.
8. Häll över tomatkross.
9. Skaka grytan så att såsen blandar sig väl med övriga ingredienser.
10. Bräsera 10-20 minuter eller tills köttet är mört.
11. Lägg i ärterna och värm dem.
12. Skär baconet i strimlor och stek dem tills fettet smält ut och bitarna är lätt frasiga.
13. Strö över baconstrimlorna precis före serveringen.
14. Bjud grytan med kokt potatis eller ris som tillbehör.


Kommenterar för receptet "Italiensk kalvgryta"





(kommer inte att synas)