5 st | Bacon |
250 g | Gröna ärter |
4 st | Morot |
1 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
450 g | Krossade tomater |
9 st | Steklök |
450 g | Kalvkött benfri |
1. Putsa och skär köttet i strimlor.
2. Pudra över salt- och pepparkryddat vetemjöl.
3. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smör.
4. Bryn köttet hastigt, eventuellt i omgångar, och lägg det i lämplig serveringsgryta.
5. Skala lök och morötter.
6. Tärna morötterna. Fräs dem efter köttet i nytt matfett på svag värme.
7. Lägg lök och morötter i köttgrytan.
8. Häll över tomatkross.
9. Skaka grytan så att såsen blandar sig väl med övriga ingredienser.
10. Bräsera 10-20 minuter eller tills köttet är mört.
11. Lägg i ärterna och värm dem.
12. Skär baconet i strimlor och stek dem tills fettet smält ut och bitarna är lätt frasiga.
13. Strö över baconstrimlorna precis före serveringen.
14. Bjud grytan med kokt potatis eller ris som tillbehör.