1 st | Gul lök |
20 st | Oliver svarta |
50 g | Salami |
1 msk | Smör |
0.5 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
1 st | Lagerblad |
2 st | Vitlöksklyfta |
450 g | Krossade tomater |
1 msk | Olja |
2 msk | Oregano |
550 g | Kotlettrad benfri |
1. Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja.
4. Tillsätt krossade tomater och lagerblad. Låt koka ungefär 15 minuter.
5. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det är ljusgult och slutar skumma.
6. Stek kotletterna på båda sidor. Salta och peppra.
7. Lägg kotletterna i tomatsåsen och koka ytterligare ungefär 10 minuter.
8. Tillsätt hackad oregano, oliver och strimlad salarni. Garnera med oregano.
9. Servera med pasta och grillade aubergineskivor.