Juliennegrönsaker

Juliennegrönsaker recept
0.5 st Gurka
2 st Morot
1 st Purjolök
2 st Selleri
2 st Rättika vit

1. Ansa och skölj grönsakerna. Skala rättika och morot.
2. Skär bort det gröna på purjolöken och skala en del av gurkan.
3. Skiva eller hyvla grönsakerna tunt.
4. Skär sedan i ca 9 cm långa bitar och därefter i strimlor. De ska vara tjock ungefär som tändstickor.
5. Lägg gärna juliennegrönsakerna i en insats och sänk ner i kokande lättsaltat vatten.
6. Grönsaker med samma koktid kan kokas tillsammans. De flesta har en koktid på 5-8 minuter.
7. Kyl grönsakerna snabbt så att de behåller spänst och färg.
8. Hetta upp snabbt tex i mikrovågsugn strax innan de ska serveras.


Kommenterar för receptet "Juliennegrönsaker"





(kommer inte att synas)