1 st | Gul lök |
2 dl | Mjölk |
1 msk | Smör |
2 st | Ägg |
1 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
2 dl | Grönsaksbuljong |
0.5 kg | Vitkålshuvud |
300 g | Blandfärs |
0.5 dl | Risgryn |
1. Skölj, putsa och tärna kålen.
2. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smöret.
3. Bryn kålen, eventuellt i omgångar, på medelvärme tills den har lite färg och börjar se blank ut.
4. Gör färsen, se Kåldolmar. Varva i en ugnssäker form kål och färs, kål underst och överst.
5. Grädda puddingen på nedre falsen i ugnen, 200°C, 45-60 minuter.
6. Späd med buljong eller tomatjuice om det ser torrt ut.
7. Kålpuddingen serveras med kokt potatis och eventuellt lingon- eller tranbärssylt.