Kalvaladåb

Kalvaladåb recept
1 st Gul lök
1.5 kg Kalvbog
1.5 kg Kalvlägg
3 l Vatten
1 msk Salt
10 st Vitpepparkorn
1 st Lagerblad
0.25 st Ingefära

1. Skölj köttet. Koka upp vattnet i en gyvta och lägg i köttet.
2. Salta och krydda.
3. Skala, dela och lägg i löken.
4. Koka köttet på låg värme tills det är mört, ungefär 1.5 timme. Ta upp och låt det svalna.
5. Sila buljongen. Koka ihop den tills 1/3 är kvar.
6. Skär köttet benfritt. Putsa bitarna och skär dem i jämna tärningar.
7. Puts och spill kan hackas för sig.
8. Lägg köttärningarna i en stor rak eller rund form, ungefär 1.5 liter, eller fördela i flera mindre.
9. Smaka av buljongen väl. Häll den över köttet och ställ aladåben att kallna.
10. Aladåben kan frysas, men måste efter att den tinat åter kokas upp och stelna på nytt.


Kommenterar för receptet "Kalvaladåb"





(kommer inte att synas)