Kalvrulader

Kalvrulader recept
200 g Kalvlever
1 dl Portvin
2 msk Smör
0.5 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
1 dl Vitt vin
1 dl Vispgrädde
100 g Skinka rökt
9 st Färsk salvia blad
550 g Utskuren kalv

1. Putsa kalvköttet.
2. Lägg skivorna på en skärbräda och bulta ut dem något med knuten hand, 1.5-2 centimeter tjocka. Smaksätt med salt och peppar.
3. Skär skinkan i bitar och levern i tjocka strimlor.
4. Lägg en av vardera på varje köttskiva tillsammans med ett salviablad eller smulad salvia.
5. Rulla ihop köttet till rulader och sätt en tandpetare i varje.
6. Lägg ruladerna i en djup tallrik och häll portvin eller madeira över. Ställ dem svalt någon timme.
7. Värm en stekpanna med smör.
8. Bryn ruladerna i lagom varm panna, några i taget, tills de har fin färg runtom. Lägg över dem i en gryta.
9. Häll över eventuell marinad.
10. Späd med vitt vin och grädde och bräsera ruladerna under lock 8-10 minuter.
11. Lägg upp och håll dem varma. Koka ihop såsen till lagom tjocklek.
12. Bjud ruladerna med smörstekt bladspenat och varma sparrisstänger, kokt potatis och såsen i en skål vid sidan om.


Kommenterar för receptet "Kalvrulader"





(kommer inte att synas)