0.5 st | Apelsinskal |
0.5 tsk | Basilika |
100 g | Champinjoner |
1.5 msk | Smör |
400 g | Tomat |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 dl | Vitt vin |
2 dl | Grönsaksbuljong |
1 krm | Svartpeppar |
0.5 tsk | Timjan |
0.5 dl | Persilja hackad |
9 st | Steklök |
600 g | Kalvkött benfri |
1. Putsa och skär köttet i jämna bitar.
2. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med en del av smöret.
3. Bryn köttet i omgångar på medelhög värme tills det har fin färg. Lägg över i serveringsgrvta.
4. Ansa och skala löken. Fräs löken och lägg över den i grytan.
5. Salta, peppra och strö över mjöl.
6. Rör om och späd med vin, buljong och tomatspad.
7. Tillsätt tomater, örtkryddor, apelsinskal och pressad vitlök.
8. Lägg på lock och bräsera köttet på låg värme ungefär 1 timme eller tills köttet börjar bli mört.
9. Ansa och skölj champinjonerna. Skär dem eventuellt i halvor eller kvartar.
10. Lägg dem i grytan och skaka så att de blandar sig med såsen.
11. Smaka av såsen och krydda ytterligare om det behövs.
12. Koka ytterligare 10 minuter, eventuellt utan lock, om såsen verkar mycket tunn.
13. Strö persilja över och servera med kokt ris, Pilaffris eller pasta smaksatt med riven parniesanost. En blandad sallad smakar bra till.