0.5 st | Gurka |
2 st | Morot |
2 msk | Socker |
0.5 tsk | Salt |
2.5 st | Selleri |
2 msk | Vitvinsvinäger |
1. Skala eventuellt skölj gurkan.
2. Dela den på längden och skrapa ur fröhuset.
3. Skär gurkan i 0.5 cm breda bitar.
4. Skala morötterna och skär i tunna skivor.
5. Skölj sellerin och skär i 0.5 cm breda bitar.
6. Lägg grönsakerna i en skål.
7. Strö över saltet, rör om och låt stå i rumstemperatur ett par timmar.
8. Pressa lätt på grönsakerna och häll bort den vätska som bildats.
9. Lägg grönsakerna i en skål.
10. Rör ihop socker och vinäger och häll blandningen över grönsakerna.
11. Låt stå i kylskåp några timmar.
12. Servera som en förrätt eller till stekta kötträtter.