Kassler Florentine

Kassler Florentine recept
550 g Kassler
2 msk Smör
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 krm Muskotnöt riven
250 g Bladspenat
0.5 tsk Rosmarin
1 st Fin ostsås

1. Börja med att laga såsen helt färdig. Putsa köttet och torka der torrt.
2. Smält smöret i en stekpanna tills skummet börjar försvinna.
3. Stek köttskivorna lätt på båda sidor.
4. Ta upp och lägg dem portionsvis på ugnssäkert serveringsfat, 2-3 skivor lite snett över varandra. Strö på lite rosmarin och peppar.
5. Förväll färsk, sköljd och rensad bladspenar i ytterst lite vatten. Eller tina spenaten och låt den bli genomhet i en traktörpanna.
6. Tryck ur och sila av all onödig vätska. Salta något och krydda med peppar och lite riven muskotnöt. Fördela spenaten över köttskivorna.
7. Häll ostsåsen över. Gratinera rätten i 250°C 8-10 minuter tills allt är genomvarmt och såsen fått fin färg.
8. Servera kasslern med stekt eller kokt potatis eller Duchessepotatis, eventuellt spritsad som rosor på fatet och gratinerad på samma gång.


Kommenterar för receptet "Kassler Florentine"





(kommer inte att synas)