Kikärtsbullar

Kikärtsbullar recept
1.6 tsk Citronskal
1.6 st Ägg
0.8 tsk Salt
1.6 st Vitlöksklyfta
0.4 dl Potatismjöl
0.8 l Olja
0.8 krm Kajennpeppar
1.6 tsk Oregano
1.6 msk Sesamfrön
4.8 dl Kikärter kokta

1. Finfördela kikärterna i matberedare eller med mixerstav tillsammans med den skalade vitlöken och ägget.
2. Tillsätt potatismjöl och blanda till en slät smet.
3. Krydda med citronskal, oregano, salt och kajennpeppar. Tillsätt sesamfrön.
4. Värm upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180°C. Kontrollera med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 minut.
5. Ta klickar av smeten och forma dem runda.
6. Lägg bullarna 7-8 stycken i taget i oljan och fritera ungefär 3 minuter. Ta upp och låt bullarna rinna av.
7. Servera de nyfriterade kikärtsbullarna med couscous blandad med frästa grönsaker och sweet chili.


Kommenterar för receptet "Kikärtsbullar"





(kommer inte att synas)