0.5 st | Basilika |
2 st | Gul lök |
2 dl | Kikärter |
1 st | Morot |
1 st | Palsternacka |
1 st | Paprika grön |
2 msk | Smör |
0.75 l | Vatten |
2 krm | Svartpeppar |
400 g | Krossade tomater |
2 st | Grönsaksbuljongtärning |
1. Skölj kikärterna och blötlägg i 8-10 rimmar.
2. Häll av blötläggningsvattnct och koka i nytt lättsaltat (1 tsk salt/liter) vatten i en gryta ungefär 45 minuter.
3. Skala och hacka löken grovt.
4. Skala och skiva morot och palsternacka.
5. Fräs löken i en gryta med smör.
6. Tillsätt morot och palsternacka och låt alltsammans fräsa några minuter under omrörning.
7. Tillsärt de krossade tomaterna.
8. Smula i buljongrärningen och krydda med svartpeppar.
9. Låt alltsammans sjuda ungefär 10 minuter.
10. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
11. Blanda i de kokta kikärterna, paprikan och basilikan. Koka ytterligare ungefär 5 minuter.
12. Hacka och strö över basilikan.
13. Servera med en klick matlagningsyoghurt.