2 st | Gul lök |
400 g | Kikärter |
2.5 st | Morot |
3.5 st | Tomat |
1 tsk | Salt |
2.5 st | Vitlöksklyfta |
1 tsk | Spiskummin |
1.2 l | Grönsaksbuljong |
1 tsk | Koriander |
1 st | Citronsaft |
1 msk | Olja |
1 krm | Kajennpeppar |
0.5 g | Saffran |
1 dl | Bladpersilja |
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grovt.
2. Fräs lök och morot i en gryta med olja. Rör i saffranet.
3. Häll över buljongen och låt koka ca 15 min under lock.
4. Smaka av med kryddorna.
5. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj och tärna tomaterna.
6. Blanda ner kikärter och tomater i soppan. Smaka av med citronsaft. Strö över persilja.
7. Servera soppan med matlagningsyoghurt.