1.5 dl | Crème fraiche |
0.75 dl | Dill |
1 kg | Kräfta |
405 g | Sparris |
2 dl | Vitt vin |
1 l | Fiskbuljong |
2.5 tsk | Arrowrot |
1. Rensa kräftorna, ta vara på klor och stjärt, ta bort tarmen.
2. Skölj skalen i kallt vatten och krossa dem något.
3. Koka skalen med fiskbuljongen i en gryta ca 20 min, sila.
4. Häll av spadet på sparrisen och skär i mindre bitar.
5. Smaksätt buljongen med vinet, salt och peppar om det behövs.
6. Red av med arrowroten utrörd i lite kallt vatten.
7. Koka soppan några minuter tills den får simmig konsistens, tillsätt dillen.
8. Värm kräftstjärtarna och sparrisen i lite av soppan i en kastrull.
9. De bör inte kok, då kräftstjärtarna lätt blir sega.
10. Fördela kräftor och sparris på tallrikarna och häll soppan över.
11. Bjud crème fraiche och kuvertbröd till.