1 st | Gul lök |
0.5 st | Morot |
25 g | Rotselleri |
2 l | Vatten |
4 st | Vitpepparkorn |
2 st | Persiljestjälkar |
1 st | Lagerblad |
4 st | Kryddpepparkorn |
3 st | Nejlikor |
800 g | Rimmat kött benfritt |
1. Skölj köttet väl. Sätt eventuellt i en köttermometer.
2. Lägg köttet i kastrull eller gryta.
3. Häll på vatten och koka upp. Skumma väl.
4. Lägg i lök, rotsaker, kryddor och persiljekvist.
5. Sjud köttet under lock 1-3 timmar beroende på vikt, styckningsdetalj, djurslag.
6. Låt det kokta köttet vila i spadet 10-15 minuter.
7. Ta sedan upp och skär det i bitar eller skivor.
8. Servera med t.ex. kokta rotsaker, potatismos, rotmos, stuvade grönsaker eller potatis.