| 1 st | Gul lök |
| 0.5 st | Morot |
| 25 g | Rotselleri |
| 2 l | Vatten |
| 4 st | Vitpepparkorn |
| 2 st | Persiljestjälkar |
| 1 st | Lagerblad |
| 4 st | Kryddpepparkorn |
| 3 st | Nejlikor |
| 800 g | Rimmat kött benfritt |
1. Skölj köttet väl. Sätt eventuellt i en köttermometer.
2. Lägg köttet i kastrull eller gryta.
3. Häll på vatten och koka upp. Skumma väl.
4. Lägg i lök, rotsaker, kryddor och persiljekvist.
5. Sjud köttet under lock 1-3 timmar beroende på vikt, styckningsdetalj, djurslag.
6. Låt det kokta köttet vila i spadet 10-15 minuter.
7. Ta sedan upp och skär det i bitar eller skivor.
8. Servera med t.ex. kokta rotsaker, potatismos, rotmos, stuvade grönsaker eller potatis.