Koka rimmat kött

Koka rimmat kött recept
1 st Gul lök
0.5 st Morot
25 g Rotselleri
2 l Vatten
4 st Vitpepparkorn
2 st Persiljestjälkar
1 st Lagerblad
4 st Kryddpepparkorn
3 st Nejlikor
800 g Rimmat kött benfritt

1. Skölj köttet väl. Sätt eventuellt i en köttermometer.
2. Lägg köttet i kastrull eller gryta.
3. Häll på vatten och koka upp. Skumma väl.
4. Lägg i lök, rotsaker, kryddor och persiljekvist.
5. Sjud köttet under lock 1-3 timmar beroende på vikt, styckningsdetalj, djurslag.
6. Låt det kokta köttet vila i spadet 10-15 minuter.
7. Ta sedan upp och skär det i bitar eller skivor.
8. Servera med t.ex. kokta rotsaker, potatismos, rotmos, stuvade grönsaker eller potatis.


Kommenterar för receptet "Koka rimmat kött"





(kommer inte att synas)