1 st | Morot |
0.5 st | Purjolök |
1 l | Vatten |
2 tsk | Salt |
10 st | Vitpepparkorn |
2 st | Persiljestjälkar |
1 st | Lagerblad |
1 kg | Nötkött |
500 g | Nötkött benfritt |
1. Putsa köttet, sätt eventuellt i en termometer.
2. Koka upp vatten och salt i en gryta och lägg ner köttet.
3. Tillsätt kryddor, ansad sköljd persilja, morot och purjolök.
4. Lägg på lock och sjud köttet till rätt innertemperatur eller tills köttet är lagom kokt (använd provnål).
5. Ta grytan från värmen och låt köttet stå med locket på för temperatururjämning.
6. Laga under tiden sås.
7. Använd köttspadet till såsen och servera till kokt potatis och kokta grönsaker som morötter, purjolök, palsternacka eller squash.