Köttbuljong

Köttbuljong recept
1 st Gul lök
2.5 kg Kalvbringa
1 st Morot
1 st Rotselleri
3.5 l Vatten
3 tsk Salt
10 st Vitpepparkorn
3 st Persiljestjälkar

1. Skär köttet i bitar.
2. Koka upp vatten i en rymlig gryta (minst 4 liter).
3. Lägg i köttet.
4. Vattnet ska täcka köttet.
5. Koka upp långsamt.
6. Skumma väl med hålslev om det behövs.
7. Tillsätt pepparkorn och salt.
8. Lägg på lock och koka på svag värme i ca 2 timmar.
9. Ansa grönsakerna och rotfrukterna, lägg ner i grytan.
10. Koka ytterliggare 2-3 timmar.
11. Sila buljongen.
12. Kyl snabbt i kallt vatten om den inte ska användas direkt.
13. Lyft bort fettkakan.
14. Häll försiktigt buljongen i en kastrull när den ska värmas så att eventuell bottensats inte följer med.


Kommenterar för receptet "Köttbuljong"





(kommer inte att synas)