2 msk | Gul lök |
2 dl | Mjölk |
1 st | Paprika röd |
1 msk | Smör |
1 st | Ägg |
1.5 tsk | Salt |
1.5 krm | Peppar |
2 dl | Grönsaksbuljong |
1 msk | Ströbröd |
100 g | Lagrad ost |
400 g | Blandfärs |
1. Rör ihop alla ingredienser till färsen. Tillsätt smaksättningen (tärnad paprika och lagrad ost).
2. Färsen ska vara smidig och inte för fast.
3. Smörj en ugnssäker form eller långpanna med matfett och forma 1 eller 2 limpor av färsen.
4. Sikta ströbröd över.
5. Ställ formen eller pannan på mellanfalsen i ugnen, 175°C, och stek färsen 45-60 minuter beroende på storlek och tjocklek.
6. Späd efter halva tiden med buljong. Ös mot slutet av stekningen ett par gånger med skyn.
7. Låt färsen vila 5 minuter.
8. Skär den i centimetertjocka skivor och bjud kokt potatis, pressad potatis eller potatismos, lätt kokta grönsaker eller sallad, Skysås, Brun grundsås, Champinjon- eller Tornatsås till.