1 tsk | Basilika |
300 g | Köttfärs blandfärs |
2 st | Morot |
0.5 st | Purjolök |
100 g | Rotselleri |
2 msk | Smör |
1 msk | Vetemjöl |
1 dl | Tomatpuré |
2 st | Vitlöksklyfta |
4 dl | Grönsaksbuljong |
1 krm | Svartpeppar |
1 tsk | Oregano |
50 g | Skinka rökt |
1. Skala, skölj och riv morötter och rotselleri.
2. Skölj och finstrimla purjolöken.
3. Finhacka skinkan ordentligt.
4. Hetta upp en stekpanna med smör.
5. Bryn färsen under omrörning till en grynig massa.
6. Lägg i grönsaksriv och purjo och låt fräsa med 2-3 minuter.
7. Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt tomatpuré och skinka.
8. Pudra över mjölet och späd med buljongen.
9. Krydda och låt såsen koka sakta på låg värme 20-40 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
10. Bjud såsen till pasta eller använd den som grund i olika pastarätter.