150 g | Champinjoner |
0.5 st | Gurka |
0.5 st | Isbergssallad |
1 st | Paprika grön |
1 st | Paprika röd |
600 g | Rostbiff |
6 st | Tomat |
1 l | Stark buljong |
1. Putsa, torka och skär köttet i strimlor.
2. Lägg upp det portionsvis på tallrikar eller i skålar.
3. Tvätta, skala och strimla eller skiva paprika, gurka, tomat, sallad och champinjoner. Lägg i skålar eller i grupper på stort fat.
4. Laga 2-3 olika såser, Örtagårdssås, Rhode Islandsås eller Béarnaisesås.
5. Hetta upp buljong i en fonduegryta eller annan flamsäker grym på spisen. Buljongen ska koka.
6. Flytta över grytan till en réchaud (bordsvärmare) med öppen låga, ljus- eller spritveke, och ställ den så att alla kan nå grytan.
7. Köttet doppas med hjälp av långa gafflar i grytan och var och en kokar sitt kött till önskad genomkokning, 0.25-3 minuter.
8. Bakad potatis kan serveras som extra tillbehör.
9. Sila buljongen vid måltidens slut.
10. Smaka gärna av den med sherry eller konjak och servera i kopp som avslutning. Eller låt den kallna och frys den i småportioner och använd dem till smaksättning av soppor och såser.