Kyckling St Louis

Kyckling St Louis recept
1 dl Gräddfil
1.3 kg Kyckling
1 tsk Salt
1 st Vitlöksklyfta
1 krm Paprikapulver
0.5 krm Peppar
1 krm Worcestersås
1.5 dl Sesamfrön

1. Tina, skölj och torka fågeln. Hel fågel skärs i portionsbitar.
2. Rör ihop gräddfilen med alla kryddor.
3. Pensla eller bred blandningen över kycklingbitarna.
4. Vänd därefter bitarna i sesamfrö.
5. Lägg kycklingbitarna i en lättsmord ugnssäker form eller på en aluminiumfolieklädd plåt.
6. Stek mitt i ugnen i 200°C 30-40 minuter eller tills bitarna är helt genomstekta, köttsaften är klar utan rosa inslag.
7. Servera kycklingen med sallad och bröd. Kokt, stekt eller friterad potatis passar också till.


Kommenterar för receptet "Kyckling St Louis"





(kommer inte att synas)