1 msk | Senap |
2 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
1.5 dl | Vitt vin |
1 dl | Grönsaksbuljong |
2 dl | Grädde |
1 msk | Rosépeppar |
4 st | Kycklingfilé |
1. Tina kycklingfiléerna om djupfrysta används. Vänd dem i vetemjölet.
2. Värm en stek- eller trakrörpanna med smör.
3. Bryn och stek filéerna på svag värme 5-8 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp och håll filéerna varma.
4. Häll vin och buljong i stekpannan. Koka upp och rör ner senap och grädde. Sjud såsen till lagom konsistens ungefär 10 minuter.
5. Rör i rosépepparn, som först stötts grovt. Spara lite till garnering. Koka såsen ytterligare några minuter.
6. Lägg tillbaka filéerna i pannan och skeda såsen över. Garnera med resten av rosépepparn.
7. Servera rätten med kokt ris, eventuellt blandat med gröna ärter, eller kokt potatis och en grön sallad.