Kycklinglevermousse

Kycklinglevermousse recept
2 msk Crème fraiche
20 st Kycklinglever
1 msk Russin
0.5 msk Smör
0.5 tsk Salt
1 st Schalottenlök
2 tsk Grönpeppar
0.5 msk Madeira

1. Låt levern rinna av på hushållspapper.
2. Lägg russinen i en skål och häll på lite av vinet.
3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i en stekpanna med smör.
4. Lägg i levern, gärna i omgångar, och låt steka med 2-3 minuter. Häll på vinet och låt koka in till hälften. Ställ blandningen att svalna.
5. Kör lever och lök till en jämn massa i matberedare, mixer eller med mixerstav. Tillsätt smör i små portioner och crème fraiche.
6. Rör till en jämn och slät konsistens.
7. Blanda i russinen och till sist grönpepparn. Smaka av med salt.
8. Kyl moussen och ställ den kallt.
9. Bjud moussen uppskedad på portionstallrikar. Garnera med sallat, små gurkor eller pickles.


Kommenterar för receptet "Kycklinglevermousse"





(kommer inte att synas)