2 msk | Crème fraiche |
20 st | Kycklinglever |
1 msk | Russin |
0.5 msk | Smör |
0.5 tsk | Salt |
1 st | Schalottenlök |
2 tsk | Grönpeppar |
0.5 msk | Madeira |
1. Låt levern rinna av på hushållspapper.
2. Lägg russinen i en skål och häll på lite av vinet.
3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i en stekpanna med smör.
4. Lägg i levern, gärna i omgångar, och låt steka med 2-3 minuter. Häll på vinet och låt koka in till hälften. Ställ blandningen att svalna.
5. Kör lever och lök till en jämn massa i matberedare, mixer eller med mixerstav. Tillsätt smör i små portioner och crème fraiche.
6. Rör till en jämn och slät konsistens.
7. Blanda i russinen och till sist grönpepparn. Smaka av med salt.
8. Kyl moussen och ställ den kallt.
9. Bjud moussen uppskedad på portionstallrikar. Garnera med sallat, små gurkor eller pickles.