150 g | Fläskfärs |
100 g | Kantareller |
200 g | Kycklinglever |
1 msk | Smör |
1 st | Ägg |
2 tsk | Salt |
1 st | Vitlöksklyfta |
0.5 krm | Peppar |
1 dl | Grädde |
2 krm | Timjan |
2 msk | Konjak |
150 g | Kalvfärs |
1. Skölj levern och låt rinna av på hushållspapper.
2. Ansa och skär kantarellerna i bitar.
3. Värm upp smöret i en stekpanna tills det är ljusgult och slutat skumma.
4. Fräs lever och svamp 3-4 minuter. Låt svalna och grovhacka därefter allt.
5. Blanda färs, lever- och svamphack, salt, peppar, vitlök och timjan i en matberedare eller bunke.
6. Arbeta in ägg och späd med grädde till en slät, jämn smet. Smaka av med konjak eller portvin. Gör ett stekprov för smakkontroll.
7. Klä en terrinform med späckskivor eller bacon. Fyll formen med färs. Täck med dubbel aluininiumfolie.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i vattenbad. 175°C, ungefär 1.5 timme. Ta ut och låt terrinen svalna. Lägg en lätt press över och kallna.
9. Bjud terrinen med en krispig sallad.
Gunvor
2013-11-15 10:56
Länge sen jag åt kycklingleverterrin, riktigt gott blev det med det här receptet!