0.8 msk | Smör |
0.8 tsk | Salt |
1.6 dl | Vitt vin |
0.4 krm | Peppar |
0.8 tsk | Salvia torkad |
4.8 st | Lagrad ost |
4.8 st | Skinkskivor rökt |
4 st | Kycklingfilé |
1. Lägg varje kycklingflié mellan plastfolie och banka försiktigt ut dem till schnitzlar med handen eller en kastrullbotten.
2. Lägg en liten skink- och ostskiva på varje schnitzel och ett salviablad eller torkad salvia ovanpå. Salta och peppra.
3. Vik ihop till ett paket och fäst med trästickor.
4. Värm smör i stekpanna. Bryn schnitzlarna på medelvärme, 3-4 minuter på varje sida, eller tills de har fin färg.
5. Späd med lite vin och efterstek under lock 4-5 minuter. Köttet ska vara genomstekt utan rosa inslag.
6. Bjud kokt ris eller pilaffris och en blandad sallad.