1 kg | Gula |
2 st | Gul lök |
1 kg | Kyckling |
1 st | Paprika röd |
2 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1.2 l | Vatten |
5 st | Vitpepparkorn |
2 dl | Grädde |
2 msk | Curry |
1 l | Kycklingbuljong |
2 st | Äggulor |
1. Skär kycklingen i 4 delar.
2. Koka upp vattnet och saltet i en gryta.
3. Lägg i skalad läk skuren i klyftor, peppar och persilja.
4. Tillsätt kycklingbitarna och koka på svag värme under lock 30-40 minuter.
5. Ta upp kycklingbitarna och skär i mindra bitar.
6. Håll dem varma i lita av buljongen.
7. Sila resten och mät den.
8. Skala och finhacka löken.
9. Fräs löken i en gryta.
10. Sänk värmen och blanda i curryn.
11. Lät fräsa med några minuter.
12. Strö över mjölet och späd med buljongen.
13. Ta kastrullen från värmen.
14. Vispa samman äggulorna och grädden.
15. Vispa ner blandningen i soppan.
16. Låt sjuda ett par minuter.
17. Blanda ner köttet i soppan.
18. Skär ner paprikan innan servering.