Lammfärsrulle

Lammfärsrulle recept
100 g Fläskfärs
40 g Färskost
300 g Lammfärs
1.5 dl Mjölk
0.5 msk Smör
1 st Ägg
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
1 st Vitlöksklyfta
0.5 dl Grädde
3 st Selleristjälk

1. Rör ihop färs, salt, peppar och ägg. Späd med mjölken och rör färsen jämn, slät och ganska fast.
2. Bred ut färsen på vattensköljd skärbräda till en fyrkant ungefär 1 cm tjock.
3. Av den större färssatsen lagas två rulader.
4. Skölj och skiva selleristiälkarna tunt. Strö dem över färsen och rulla ihop till en rulad.
5. Lägg ruladen på smort ugnssäkert fat.
6. Rör osten med grädden till en kräm och bred den över ruladen.
7. Stek färsen i ugn, 175°C, ungefär 1 timme.
8. Ta ut och låt den vila 5 minuter.
9. Skär den i rulltårtsliknande skivor.
10. Bjud kokt eller pressad potatis och en blandad sallad till.


Kommenterar för receptet "Lammfärsrulle"





(kommer inte att synas)