8 st | Aprikoser torkade |
2 st | Gul lök |
1 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
1 st | Vitlöksklyfta |
3 dl | Grönsaksbuljong |
0.5 tsk | Curry |
1 krm | Svartpeppar |
11 st | Sötmandel |
3 st | Nejlikor |
0.5 tsk | Ingefära |
1 msk | Kinesisk soja |
700 g | Lammkött med ben |
1 .Köttet bör från början vara “knäckt” så att det går lätt att skära i portionsbitar. Putsa bort onödigt fett.
2. Skala och skär löken i skivor.
3. Hetta upp en stekpanna eller gryta med smör.
4. Bryn köttet, lite i taget, på medelhög värme tills köttet har fin färg runtom.
5. Lägg över i gryta och häll bort fettet efter varje stekomgång.
6. Fräs löken på låg värme i stekpannan med smör.
7. Lägg löken i grytan. Krydda och salta.
8. Späd med buljong eller vatten. Lägg på lock och sjud köttet på svag värme ungefär 1 timme.
9. Lägg i aprikoserna efter 30 minuter.
10. Smaka av grytan med soja, eventuellt mera starka kryddor och salt strax innan den ska serveras.
11. Lägg i skållad. skalad mandel.
12. Bjud lammgrytan med kokt ris.