2 dl | Köttbuljong |
1 st | Paprika grön |
2 st | Purjolök |
2 msk | Smör |
400 g | Tomat |
1 tsk | Salt |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 krm | Svartpeppar |
2 msk | Kinesisk soja |
1 kg | Lammkött med ben |
1. Köttet bör vara knäckt vid inköpet så att det blir lätt att skära i portionsbitar. Putsa bort onödigt fett.
2. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med smör.
3. Bryn köttet i omgångar och lägg över det i en gryta. Torka ur fettet efter varje gång.
4. Smaksätt med soja, vitlök, salt och peppar och häll över buljong. Bräsera under lock på svag värme.
5. Ansa, skölj och skär purjolöken i bitar. Lägg ner dem i grytan efter ungefär 15 minuter.
6. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i bitar eller ringar. Lägg i dem efter 30 minuter.
7. Blanda i tomaterna.
8. Fortsätt att sjuda grytan ytterligare 10 minuter eller tills köttet är mört.
9. Bjud den färggranna grytan med kokt potatis, ris eller pasta och en blandad sallad.