14 st | Lammkotlett |
1 msk | Olivolja |
4 st | Tomat |
2 tsk | Äppelcidervinäger |
0.5 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
1 st | Rödlök |
2 krm | Sambal oelek |
1 tsk | Råsocker |
3 st | Kiwi gul |
1. Skala och tärna kiwin.
2. Skölj och tärna tomaterna.
3. Skala och hacka rödlöken.
4. Mixa kiwi, tomater, lök, olivolja. äppelcidervinäger, sambal oelek och råsocker.
5. Krydda av med salt.
6. Låt salsan stå kallt en stund innan den serveras.
7. Grilla lammkotletterna 2-3 minuter per sida.
8. Krydda med salt och peppar.
9. Det går även bra att steka kotletterna. Hetta då upp smöret i en stekpanna tills det är ljusgult och slutat skumma.
10. Stek lammkotletterna 2-3 minuter per sida.
11. Servera med häftig salsa och klyftpotatis med skal eller ris samt sallad.