1.5 tsk | Citronskal |
1 st | Gul lök |
200 g | Kantareller |
2 dl | Köttbuljong |
1 msk | Smör |
1.5 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
0.5 dl | Persilja hackad |
3 dl | Steksky |
1 kg | Lammtunnbringa urbenad |
1. Putsa och bena ur bringan väl.
2. Gnid den med salt och citron.
3. Skala och hacka löken till fyllningen.
4. Skär svampen i mindre bitar.
5. Fräs lök och svamp i en stekpanna med lite smör.
6. Fördela lök, svamp, persilja, salt och peppar över köttet.
7. Rulla ihop och bind tätt med bomullssnöre.
8. Bryn ruladen runtom i en stekgryta.
9. Späd med buljongen.
10. Låt ruladen sakta bräsera (eftersteka) under lock på svag värme 1.25-1.5 timme.
11. Ös den någon gång under tiden och späd med mera vätska om så behövs.
12. Ta upp ruladen.
13. Späd eventuellt skyn med lite vatten och red den till sås med vetemjöl utrört i kallt vatten.
14. Skär ruladen i skivor.
15. Servera den varm eller kall med kokt potatis, sås, kokta bönor, ärtskidor och sallad.