0.8 kg | Potatis |
1.6 msk | Smör |
0.8 tsk | Salt |
2.4 st | Persiljekvist |
0.8 st | Vitlöksklyfta |
0.4 krm | Svartpeppar |
0.8 st | Fylld lammstek |
0.4 tsk | Fransk örtkrydda |
1. Tillaga köttet enligt receptet på Fylld lammstek, se fylld lammstek.
2. Skala och skiva potatisen tunt.
3. Bred ut den jämnt i en smord ugnssäker form eller långpanna.
4. Strö över salt och kryddor. Klicka på resten av smöret.
5. Stek potatisen i ugn, 250°C, ungefär 30 minuter tills den är ljust guldgul och genomstekt.
6. Lägg upp potatisen på ugnssäkert serveringsfat.
7. Skiva köttet i ungefär centimeter tjocka skivor och lägg dem ovanpå, något utbredda.
8. Blanda smöret med pressad vitlök och fint hackad persilja och bred det ovanpå köttet.
9. Värm i ugn 175°C, 5-10 minuter eller tills smöretet smält och allt är genomvarmt.
10. Gratineringen kan uteslutas. Klicka istället på Pesto.
11. Servera med en blandad sallad.