Lammstek provençale

Lammstek provençale recept
0.8 kg Potatis
1.6 msk Smör
0.8 tsk Salt
2.4 st Persiljekvist
0.8 st Vitlöksklyfta
0.4 krm Svartpeppar
0.8 st Fylld lammstek
0.4 tsk Fransk örtkrydda

1. Tillaga köttet enligt receptet på Fylld lammstek, se fylld lammstek.
2. Skala och skiva potatisen tunt.
3. Bred ut den jämnt i en smord ugnssäker form eller långpanna.
4. Strö över salt och kryddor. Klicka på resten av smöret.
5. Stek potatisen i ugn, 250°C, ungefär 30 minuter tills den är ljust guldgul och genomstekt.
6. Lägg upp potatisen på ugnssäkert serveringsfat.
7. Skiva köttet i ungefär centimeter tjocka skivor och lägg dem ovanpå, något utbredda.
8. Blanda smöret med pressad vitlök och fint hackad persilja och bred det ovanpå köttet.
9. Värm i ugn 175°C, 5-10 minuter eller tills smöretet smält och allt är genomvarmt.
10. Gratineringen kan uteslutas. Klicka istället på Pesto.
11. Servera med en blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Lammstek provençale"





(kommer inte att synas)