2 st | Gul lök |
3 dl | Köttbuljong |
300 g | Lammlever |
340 g | Majskorn |
2 st | Morot |
2 st | Palsternacka |
1 st | Purjolök |
1.5 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
1 krm | Peppar |
1 tsk | Timjan |
100 g | Rimmad bog |
1. Skölj och torka levern.
2. Skär den i tärningar 1.5-2 cm. Skär fläsket i lika stora tärningar.
3. Rör ihop mjöl, salt och peppar i en stor plastpåse.
4. Lägg i levern och skaka påsen så att alla bitar blir mjölpanerade.
5. Ansa och skala lök och rotsaker. Skiva lök och purjo. Skär morötter och palsternacka i stavar.
6. Hetta upp en stekpanna. Stek fläsket i lite smör tills det har fin färg.
7. Ta upp och lägg över i en gryra eller trakrörpanna. Torka ur stekpannan.
8. Hetta upp stekpannan på nytt med nytt smör och stek hastigt levern i omgångar. Lägg över det färdigstekta i grytan och stek färdigt.
9. Lägg i lök och morötter och häll på buljongen.
10. Strö på timjan och efterstek 15 minuter.
11. Lägg i palsternackan efter 5 minuter och purjo och avrunna majskorn efter ytterligare 5 minuter.
12. Smaka av grytan väl.
13. Strö persilja över och servera med kokt potatis, pressad potatis, ris eller pasta.