500 g | Lammlever |
2 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
1 msk | Tomatpuré |
2 dl | Grönsaksbuljong |
1 dl | Grädde |
1 krm | Svartpeppar |
1 msk | Fransk senap |
1. Skölj och torka levern. Skär den i strimlor.
2. Lägg vetemjölet i en plastpåse och lägg i leverstrimlorna. Skaka så att de blir väl panerade runtom.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek levern, lite i taget, på medelvärme, tills den har fin färg. Lägg över i en gryta.
4. En liten sats kan vara kvar i pannan.
5. Späd med buljong och rör om väl. Lägg på lock och bräsera levern 5 minuter.
6. Häll på grädde eller gräddmjölk och sjud ytterligare några minuter. Smaka av såsen med tomatpuré och senap.
7. Servera leverstuvningen med kokt potatis, ris eller pasta och varma grönsaker eller blandad sallad.