1 msk | Brun farin |
2 st | Paprika gul |
2 st | Paprika röd |
5 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
2 st | Grön chili |
1 msk | Soja |
1 msk | Olja |
0.5 msk | Balsamvinäger |
2 msk | Ingefära |
3 dl | Svarta linser |
1. Blötlägg linserna 2-3 timmar i vatten för att förkorta koktiden och för jämnare konsistens.
2. Häll bort blötläggningsvattnet och lägg linserna i en traktörpanna.
3. Häll över vattnet och tillsätt soja, farin och balsamvinäger.
4. Låt koka upp och sjud sedan linserna ungefär 30 minuter under lock.
5. Skölj, kärna ur och strimla paprikor och chili.
6. Fräs paprika och chili i oljan i en stekpanna under omrörning.
7. Krydda med ingefära och salt. Vänd ner paprikan och chilin i linspannan.
8. Servera linspannan med ris eller i värmda tacoskal.