Ljus såsfond

Ljus såsfond recept
1 st Gul lök
2 st Morot
1 st Palsternacka
0.5 st Purjolök
2 l Vatten
5 st Vitpepparkorn
1 st Lagerblad
1 kg Kalvkött

1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten.
2. Koka upp och skumma om det behövs.
3. Lägg i ansade och i mindre bitar skurna rotsaker, lök och kryddor.
4. Sjud köttet under lock tills det är genomkokt och mört.
5. Ta upp köttet och sila buljongen.
6. Häll tillbaka buljongen i rengjord gryta och reducera buljongen tulls den fått en kraftig smak och önskad mängd.
7. Kyl snabbt om buljongen som inte ska användas.
8. På kyld buljong går fettet lätt att ta bort.
9. Förvara i kylskåp eller frys.


Kommenterar för receptet "Ljus såsfond"





(kommer inte att synas)