1 dl | Crème fraiche |
2 dl | Köttbuljong |
1500 g | Rådjurskött |
3 msk | Smör |
1 msk | Svartvinbärsgelé |
1 msk | Vetemjöl |
125 g | Ärter |
1 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
8 st | Steklök |
0.5 msk | Senapspulver |
1 dl | Rödvin |
1. Putsa köttet rent från hinnor och senor.
2. Skär det i jämnstora tärningar ca 2 cm i fyrkant.
3. Värm en stekpanna med matfett.
4. Bryn köttet i omgångar ej på för stark värme.
5. Salta och peppra.
6. Lägg över köttet i en gryta.
7. Pudra mjöl över köttet.
8. Rör om och späd med buljong och vin.
9. Bräsera köttet 30-45 minuter.
10. Putsa och skölj champinjonerna.
11. Skala löken.
12. Byn dem var för sig eller tillsammans på svag värme tills de har fin färg.
13. Lägg över i grytan.
14. När ca 15 minuter av koktiden återstår, rör i crème fraiche och smaksätt med gelé och senap utrörd i lite av stekskyn.
15. Koka upp och smaka av.
16. Servera grytan med pressad potatis, stekt kulpotatis, eller råstekt potatis.
17. Krispig sallad med syrlig frukt, tranbär, lingon eller vinbär passar bra att servera till.