1 st | Gul lök |
50 g | Rotselleri |
500 g | Räkor |
2 msk | Smör |
3 msk | Vetemjöl |
3 dl | Vitt vin |
2 dl | Grädde |
5 dl | Fiskbuljong |
1. Skala räkorna men spara skalen.
2. Skala och finhacka löken och sellerin.
3. Smält smöret i en gryta och fräs kök och selleri.
4. Tillsätt räkskalen och låt fräsa med mot slutet.
5. Strö över mjölet och späd med fiskbuljongen, grädden och vinet.
6. Lägg på locket och sjud på svag värme ca 15 min.
7. Sila bort skalen och häll tillbaka soppan i grytan.
8. Smaka av med salt och peppar. Värm soppan.
9. Värm räkorna separat i lite buljong eller vin i en kastrull. De ska inte koka, bara blir varma.
10. Lägg räkorna i soppan och servera genast.