200 g | Falukorv |
1 st | Gul lök |
5 dl | Mjölk |
4 dl | Pasta |
1 st | Purjolök |
3 st | Ägg |
0.5 tsk | Salt |
2 krm | Svartpeppar |
3 msk | Ost riven |
1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
2. Häll upp dem i ett durkslag.
3. Spola hastigt av dem med kallt vatten så de inte klibbar samman.
4. Låt dem rinna av väl.
5. Skär korven i tärningar
6. Fräs korven i lätt i en stekpanna.
7. skala löken, hacka upp.
8. Skölj och strimla purjolöken.
9. Varva pastan, korven och löken i en lätt smord ugnssäker form.
10. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen.
11. Häll i formen.
12. Grädda puddingen i ugnen i 200'C i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått färg.
13. Strö på osten mot slutet av gräddningen.
Servera puddingen varm med rårivna morötter eventuellt smält smör, tomat- eller chilisås.