Mangoldsoppa

Mangoldsoppa recept
300 g Mangold
2 msk Smör
3 msk Vetemjöl
1 l Vatten
2 tsk Salt
1 l Grönsaksbuljong
1 dl Grädde
200 g Ängssyra

1. Skölj mangolden och ängssyran väl. Repa bort bladen från stjälkarna.
2. Lägg ner bladen i kokande saltat vatten i en grytan att koka ca 3 min.
3. Häll av spadet och hacka det fövällda grovt.
4. Smält matfettet i en gryta och rör ned mjöl och späd med buljong och grädde.
5. Lägg i mangolden och ängssyran och låt soppan få ett uppkok.
6. Tillsätt salt, peppar och muskotnöt efter eget tycke.
7. Serveras eventuellt med en klick gräddfil eller crème fraiche i sopptallriken.
8. Mangolden kan bytas ut mot spenat om man vill.


Kommenterar för receptet "Mangoldsoppa"





(kommer inte att synas)