400 g | Lammlever |
1.5 dl | Mjölk |
2 st | Purjolök |
1 msk | Smör |
1 msk | Äppelcidervinäger |
1 tsk | Mejram |
1 krm | Svartpeppar |
3 msk | Olja |
1 tsk | Rosmarin |
1 msk | Kinesisk soja |
1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden.
2. Skölj och torka leverskivorna, 0.5-1 cm tjocka, väl. Lägg dem på ett fat.
3. Häll marinaden över och ställ dem svalt 1-2 timmar. Vänd skivorna efter halva tiden.
4. Skölj och skiva purjolöken i centimetertjocka skivor.
5. Fräs dem mjuka i traktörpanna eller kastrull med smör på medelvärme.
6. Salta och peppra en aning och tillsätt grädde eller mjölk. Låt vätskan sakta koka in.
7. Hetta upp en stekpanna med smör pa medelvärme.
8. Lägg i avrunna leverskivor och stek dem 2-3 minuter på varje sida.
9. Lägg upp på serveringsfat och lägg en sträng av purjo ovanpå.
10. Servera levern med kokt eller pressad potatis, potatismos eller ris.