0.5 st | Grissvål |
0.75 kg | Rostbiff |
0.5 msk | Socker |
0.5 l | Vatten |
0.25 dl | Salt |
0.5 st | Lagerblad |
1 st | Vitlöksklyfta |
0.5 st | Grön chili |
0.25 tsk | Svartpeppar |
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Lägg köttet i en ugnssäker form.
2. Stick in en köttermometer i köttet.
3. Stek det i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 60°C, ungefär 1.5-2 timmar.
4. Koka upp vattnet till chililagen i en kastrull.
5. Skala och skär löken i klyftor.
6. Skölj, kärna ur och hacka chilin.
7. Skala och hacka vitlöken.
8. Rör i lök, chili, vitlök, salt, socker och svartpeppar i det kokande vattnet. Låt lagen kallna.
9. Ta ut köttet ur ugnen och lägg det i en stor skål.
10. Häll lagen över och låt stå ungefär 4 timmar.
11. Ta upp köttet och vira in det i aluminiumfolie tills det ska serveras.
12. Skär köttet i tunna skivor.
13. Servera med potatis- eller pastasallad eller på ett buffébord.
Henrik
2013-11-14 15:49
Herregud vilken god rostbiff det blev, tog ett tag med det var det värt. En av bästa marinerad rostbiff jag ätit!