1 st | Gul lök |
1 msk | Honung |
2 tsk | Vetemjöl |
1.5 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 dl | Matlagningsyoghurt |
2 krm | Svartpeppar |
0.5 st | Citronsaft |
0.5 dl | Olja |
0.5 msk | Koriander mald |
0.5 dl | Persilja hackad |
4 st | Kycklingklubba |
2 msk | Korinter |
1. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Rör ihop löken med citronsaft, olja, honung, koriander, salt och peppar i dubbla plastpåsar.
3. Lägg i klycklingklubborna och låt marinera ungefär 2 timmar i kylskåpet.
4. Ta upp kycklingklubborna och grilla på utegrill eller i ugn ungefär 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig, köttsaften är klar utan rosa inslag.
5. Häll av marinaden i en kastrull och späd med vattnet. Låt puttra ungefär 5 minuter.
6. Blanda yoghurt och mjöl och vispa i kastrullen. Låt koka upp. Rör i persilja och korinter.
7. Bjud med med såsen och couscous.