100 g | Leverpastej |
550 g | Skinka |
4 tsk | Smör |
4 msk | Vetemjöl |
2 msk | Sherry |
0.5 st | Vitlöksklyfta |
2 dl | Grönsaksbuljong |
2 msk | Grädde |
2 krm | Timjan |
1 msk | Konjak |
2 tsk | Kinesisk soja |
2 dl | Steksky |
1. Putsa köttskivorna och lägg dem plant på en skärbräda. Tryck ut dem något med baksidan på en kniv, 0.5 centimeter tjockt. Krydda varsamt med salt och peppar.
2. Gör fyllningen. Rör ihop leverpastej, grädde och konjak med pressad vitlök och örtkrydda.
3. Fördela blandningen på schnitzlarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
4. Rulla dem i vetemjöl.
5. Stek ruladerna försiktigt så att de får jämn ljusbrun färg runtom i en stekpanna med smör.
6. Stek eventuellt i omgångar och lägg över i en gryta. Häll bort fettet mellan stekomgångarna.
7. Vispa ur pannan med buljong eller vatten och häll skyn över köttet. Stek nästa omgång.
8. Efterstek ruladerna 8-10 minuter eller tills de är helt genomstekta. Ta upp och håll dem varma.
9. Koka ihop skyn.
10. Smaksätt den med sherry och soja och eventuellt lite mer kryddor.
11. Red av om det behövs med arrowrot utskakat i vatten.
12. Lägg i ruladerna och servera dem i skysåsen med kokt potatis, ris eller pasta. Bjud en blandad sallad till.