Mimosasallad

Mimosasallad recept
1 st Apelsin
1 dl Gräddfil
0.75 dl Majonnäs
100 g Rotselleri
11 st Vindruvor
1 st Äpple
2 dl Ärter
2 st Ananas skivor
2 st Ägg hårdkokt

1. Skala rotsellerin och riv eller skär den i tändsticksstora strimlor.
2. Förväll eventuellt strimlorna i lättsaltat vatten i en kastrull och kyl snabbt i isvatten.
3. Skär ananas, urkärnat äpple och skalad apelsin i små fina tärningar.
4. Blanda i en skål med selleri, ärter och halverade och urkärnade vindruvor.
5. Blanda majonnäsen med gräddfil.
6. Vänd ner såsen i salladen.
7. Skala och dela ägget. Ta ur gulan och passera över salladcn.
8. Mimosasallad passar bra till kalla kött- och fågelrätter.


Kommenterar för receptet "Mimosasallad"





(kommer inte att synas)