1 st | Apelsin |
1 dl | Gräddfil |
0.75 dl | Majonnäs |
100 g | Rotselleri |
11 st | Vindruvor |
1 st | Äpple |
2 dl | Ärter |
2 st | Ananas skivor |
2 st | Ägg hårdkokt |
1. Skala rotsellerin och riv eller skär den i tändsticksstora strimlor.
2. Förväll eventuellt strimlorna i lättsaltat vatten i en kastrull och kyl snabbt i isvatten.
3. Skär ananas, urkärnat äpple och skalad apelsin i små fina tärningar.
4. Blanda i en skål med selleri, ärter och halverade och urkärnade vindruvor.
5. Blanda majonnäsen med gräddfil.
6. Vänd ner såsen i salladen.
7. Skala och dela ägget. Ta ur gulan och passera över salladcn.
8. Mimosasallad passar bra till kalla kött- och fågelrätter.