 
		| 1 st | Apelsin | 
| 1 dl | Gräddfil | 
| 0.75 dl | Majonnäs | 
| 100 g | Rotselleri | 
| 11 st | Vindruvor | 
| 1 st | Äpple | 
| 2 dl | Ärter | 
| 2 st | Ananas skivor | 
| 2 st | Ägg hårdkokt | 
1. Skala rotsellerin och riv eller skär den i tändsticksstora strimlor.
2. Förväll eventuellt strimlorna i lättsaltat vatten i en kastrull och kyl snabbt i isvatten.
3. Skär ananas, urkärnat äpple och skalad apelsin i små fina tärningar.
4.  Blanda i en skål med selleri, ärter och halverade och urkärnade vindruvor.
5. Blanda majonnäsen med gräddfil.
6. Vänd ner såsen i salladen.
7. Skala och dela ägget. Ta ur gulan och passera över salladcn.
8. Mimosasallad passar bra till kalla kött- och fågelrätter.