Minipizzor

Minipizzor recept
33.33 g Champinjoner
0.33 msk Olivolja
0.67 st Paprika grön
1.83 dl Vetemjöl
0.67 dl Vatten
0.33 tsk Salt
0.33 msk Tomatpuré
0.67 st Vitlöksklyfta
1.33 dl Ost riven
6 st Körsbärstomat
0.67 tsk Oregano hackad
8.33 g Jäst
0.67 tsk Timjan hackad

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C, i en kastrull, en del av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
3. Tillsätt resten av vattnet, olivoljan, pressad vitlök, tomatpuré, salt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
4. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ungefär 40 minuter.
5. Skölj, ansa och skiva champinjonerna.
6. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
7. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
8. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
9. Dela degen i 6 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel ungefär 12 cm i diameter.
10. Lägg pizzorna på bakpappersklädd plåt.
11. Fördela grönsaker och örter på pizzorna och strössla osten över.
12. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 250°C, ungefär 10 minuter.
13. Servera de nygräddade pizzorna med sallad med vinägrett.


Kommenterar för receptet "Minipizzor"





(kommer inte att synas)