| 1 st | Gul lök |
| 2 kg | Kalvbringa |
| 1 st | Morot |
| 2 st | Persilja |
| 1 st | Rotselleri |
| 4 msk | Smör |
| 3 l | Vatten |
| 3 tsk | Salt |
| 4 st | Vitpepparkorn |
1. Skär köttet i bitar.
2. Bryn matfettet i en långpanna i ugnen i 250C.
3. Lägg i köttet, grönsakerna och rotfrukterna.
4. Bryn cirka 30 minuter.
5. Rör om då och då.
6. Lägg alltsammans i en stor rymlig gryta.
7. Häll på vattnet.
8. Koka upp långsamt.
9. Skumma väl.
10. Tillsätt peppar.
11. Sjud på låg värme under 3-4 timmar.
12. Sila buljongen.
13. Salta.
14. Kyl buljongen i kallt vatten.
15. Lyft försiktigt bort fettkakan.
16. Häll försiktigt över buljongen i en kastrull utan att bottensatsen följer med.