 
		| 0.5 st | Gul lök | 
| 1 l | Köttbuljong | 
| 1 st | Morot | 
| 1 st | Palsternacka | 
| 10 g | Persilja | 
| 50 g | Rotselleri | 
| 0.5 dl | Vetemjöl | 
| 1 st | Lagerblad | 
| 2 msk | Tomatpuré | 
| 10 g | Timjan | 
1. Ansa och tärna rotsaker och lök.
2. Bryn i matfett i en gryta till fin färg.
3. Strö över vetemjöl och låt få lite färg.
4. Späd med mörk buljong.
5. Rör i tomatpurén och lägg i kryddor.
6. Sjud 1-2 timmer under lock.
7. Sila buljongen och koka ihop i en ren gryta tills den fått en kraftig smak.
8. Kyl snabbt den såsfond som inte ska användas genast.
9. Förvara såsfonden i kylskåp eller frys.