Mörk såsfond

Mörk såsfond recept
0.5 st Gul lök
1 l Köttbuljong
1 st Morot
1 st Palsternacka
10 g Persilja
50 g Rotselleri
0.5 dl Vetemjöl
1 st Lagerblad
2 msk Tomatpuré
10 g Timjan

1. Ansa och tärna rotsaker och lök.
2. Bryn i matfett i en gryta till fin färg.
3. Strö över vetemjöl och låt få lite färg.
4. Späd med mörk buljong.
5. Rör i tomatpurén och lägg i kryddor.
6. Sjud 1-2 timmer under lock.
7. Sila buljongen och koka ihop i en ren gryta tills den fått en kraftig smak.
8. Kyl snabbt den såsfond som inte ska användas genast.
9. Förvara såsfonden i kylskåp eller frys.


Kommenterar för receptet "Mörk såsfond"





(kommer inte att synas)